این نوشتار فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی و با موضوع مبانی نظری و پیشینه تحقیق پرخاشگری می باشد.از دیدگاه ارونسون (1387) پرخاشگری رفتارآگاهانه ای است که هدفش اعمال دردورنج جسمانی یا روانی باشد. به عبارت بهتر عمل آگاهانه ای است که باهدف واردآوردن صدمه و رنج انجام می گیرد.این عمل ممکن است بدنی یا کلامی باشد.خواه در نیل به هدف موفق بشود یا نشود، در هر صورت پرخاشگری است.

 

 

 

 

 هیلگارد و اتکینسون (1385) پرخاشگری را رفتاری می دانند که قصد آن صدمه زدن (جسمانی و کلامی) به فرد دیگر یا نابود کردن دارایی آنهاست. مفهوم اساسی در این تعریف قصد است.اگر کسی پای شمارالگد می کند قصد وی نشان دهنده پرخاشگرانه بودن یا نبودن رفتار است.پرخاشگری به طورکلی به دونوع پرخاشگری خصمانه وپرخاشگری وسیله ای تقسیم می شود.پرخاشگری خصمانه عملی پرخاشگرانه است که ازاحساس خشم ناشی می شود وهدفش اعمال درد و آسیب است.اما در پرخاشگری وسیله ای قصد و نیت آسیب رساندن به شخص دیگر وجود دارد، لیکن آسیب رسانی به عنوان وسیله ای برای رسیدن به هدفی غیراز ایجاد درد و رنج صورت می گیرد (ارونسون ، 1387 : 275).

 

 

 

 

 


نمونه پیشینه تحقیق پرخاشگری

•    بهارلو،(1392)اثربخش آموزش رویکردشناختی – رفتاری عزت نفس بر پرخاشگری نوجوانان پسر شهر کرد.نتیجه آموزش شناختی-رفتاری عزت نفس به طور معنی داری موجب کاهش پرخاشگری نوجوانان می شود.

 

 

 

 


فهرست مطالب

1-7- تعریف مفهومی و عملیاتی پرخاشگری 12

تعریف مفهومی :    12

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش پرخاشگری 

پیشینه پژوهش    15
2-1- مقدمه    16

پرخاشگری در کودکان و نوجوانان و درمان آن    34
2-3-1- پرخاشگری:    34
5-بازیهای ویدیویی و رایانه ای:    37
6-سلیقه کودکان به عنوان عامل موثر پرخاشگری:    38
2-3-3- راهکارهایی جهت کاهش پرخاشگری:    39
2-تنبیه:    39
3-پاداش به نمونه های دیگر رفتار :    39
4-ایجاد هم حسی نسبت به دیگران:    39
5- آموزش مهارت های اجتماعی:    40
6-موسیقی:    41
2-3-4- مبانی نظری پرخاشگری    42

تحقیقات انجام شده در مورد پرخاشگری

2-5- فرضيه هاي تحقيق:    
منابع و مأخذ