دانلود پرسشنامه پایان نامه رشته مدیریت صنعتی-گرایش مدیریت تولید و عملیات

پرسشنامه تبیین رابطه توانمندسازها، عملکرد و پایداری زنجیره تامین

 

 

 

 

 

 

 

شامل دو پرسشنامه به شرح زیر می باشد:

 

 

پرسشنامه دلفی با 177 سوال :هدف از این پرسشنامه، جرح و تعدیل توانمندسازهای زنجیره تامین، شاخص های عملکرد زنجیره تامین و پایداری زنجیره تامین می باشد.


طیف لیکرت:
موافق    مخالف/موافق    کاملا مخالف


نمره گذاری :
9    8    7    6    5    4    3    2    1

 


پرسشنامه تحقیق 71: هدف از این پرسشنامه ارائه مدلی برای زنجیره تامین پایدار در صنعت فرش ماشینی ایران  می باشد.


پرسشنامه حاضر در 3 بخش طراحی شده است که:


 در بخش اول "اهمیت شاخص‌های ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین" مورد بررسی قرار می‌گیرد، 


در بخش دوم "اهمیت توانمندسازهای زنجیره تأمین" مورد بررسی قرار می‌گیرد 


و در بخش سوم "اهمیت سنجه‌های ارزیابی پایداری" مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

طیف لیکرت :
خیلی زیاد    زیاد    متوسط    کم    خیلی کم


نمره گذاری:
5    4    3    2    1

 

 

 

چکیده:
امروزه فشارهای زیادی به شرکت ها برای توجه به مسائل زیست محیطی و مسئولیت های اجتماعی وارد شده است. با توجه به اهمیت این مسائل و اهمیت مسئله مالی برای شرکت ها، بحث پایداری زنجیره تامین مطرح گردیده است. پایداری اشاره به توجه همزمان به این ابعاد دارد. با توجه به اهمیت عملکرد زنجیره تامین،
بررسی رابطه عملکرد زنجیره تامین با پایداری زنجیره تامین دارای اهمیت زیادی می باشد.

 

 

از طرف دیگر بررسی نقش توانمندسازها در این رابطه از موارد دیگری است که در مدل اصلی تحقیق به آن پرداخته می شود. هدف اصلی این تحقیق ارائه مدلی جهت تبیین رابطه توانمندسازها با عملمرد زنجیره تامین در صنعت فرش ماشینی ایران می باشد.

 

این تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. در این تحقیق بعد از شناسایی سنجه های پایداری، سنجه های عملکرد زنجیره تامین و توانمندسازهای زنجیره، با استفاده از تکنیک دلفی آن ها را مورد جرح و تعدیل قرار داده شد. درمرحله دوم پرسشنامه ای بر مبنای طیف لیکرت طراحی گردید و بین 217 شرکت داری بیش از 50 نفر کارگر در زنجیره تامین صنعت فرش ماشینی توزیع گردید. سپس سنجه های عملکرد و توانمندسازهای زنجیره با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی دسته بندی شدند. در نهایت با استفاده از نرم افزار آموس به بررسی مدل تحقیق پرداخته شد. با توجه به مدل نهایی تحقیق مشخص شد که توانمندسازها دارای تاثیر مستقیم روی پایداری نیستند و از طریق عملکرد روی پایداری تاثیر دارند. به عبارت دیگر عملکرد نقش میانجی را بین توانمندسازها و پایداری ایفا میکند. از بین توانمندسازها از نظر اهیمت، مدیریت دانش و اطلاعات و روابط مناسب از مابقی عوامل مهمتر بود. تفاوت اهمیت بین عوامل عملکرد زنجیره تامین و ابعاد پایداری معنادار نبود.

 

 

 

 


کلید واژه:
تحلیل عاملی(factor analysis)
زنجیره تامین پایدار (sustainable supply chain)
عملکرد زنجیره تامین (supply chain performance)
توانمندسازهای زنجیره تامین (supply chain driver)

 

 

 

 

- ابزار و روش گردآوری داده‌ها
در این تحقیق ابتدا با کمک روش کتابخانه‌ای، داده‌های ثانویه مرتبط با تحقیق مشخص می‌شود. در روش کتابخانه‌ای از مقالات معتبر داخلی و خارجی، کتاب‌ها، پایان نامه‌ها و سایت‌های علمی بهره گرفته شده است.
بعد از آن از روش‌های میدانی برای جمع آوری اطلاعات استفاده می‌شود. در این مرحله با استفاده از نظرات خبرگان نمونه آماری اول، متغیرهای تحقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس مدل تحقیق ایجاد می‌شود و جرح و تعدیل می‌شود. سپس پرسشنامه‌ها تهیه می‌شود و به نمونه آماری خبرگان اول داده می‌شود تا نظرات اصلاحی خود را ارائه نمایند. پس از انجام اصلاحات، این پرسشنامه میان اعضای نمونه آماری خبرگان دوم توزیع می‌شود. 

 

 

 

9-3- روایی و پایایی

 


1-9-3- پایایی
پایایی به معنی ثبات و دقت واقعی ابزار اندازه گیری می‌باشد. یک آزمون زمانی دارای پایایی است که نمره واقعی آن دارای همبستگی بالایی باشد، یعنی اگر تحقیق مشابهی در زمان دیگری انجام شد، به نتایج مشابهی برسد (خاکی، 1382). در این تحقیق، شاخص‌های پایایی ترکیبی(CR) و آلفای کرونباخ جهت بررسی پایایی پرسشنامه استفاده می‌شوند. لازمه تائید پایایی بالاتر بودن این شاخص‌ها از مقدار 7/0 می‌باشد. فرمول آلفای کرونباخ به شرح زیر است:
a=b/(b-1) [1-(∑_(i=1)^b▒s_i^2 )/s^2 ]


a: آلفای کرونباخ، b: تعداد زیرمجموعه سؤالات پرسشنامه، si2: واریانس زیر آزمون i ام، s2 واریانس کل آزمون.


آلفای کرونباخ قسمت‌های مختلف تحقیق در جدول 6-3 آورده شده است:

 

 

جدول 6-3 پایایی درونی تحقیق
ابعاد پرسشنامه    پایایی درونی
کل    0.974
توانمندسازها    0.929
عملکرد زنجیره تأمین    0.964
پایداری زنجیره تأمین    0.959

 

 


2-9-3- روایی
روایی به معنای این است که پرسشنامه آن چیزی را اندازه بگیرد که برای آن طراحی شده است. روش‌های مختلفی برای اندازه گیری روایی وجود دارد. در این تحقیق روایی سازه و تشخیصی بررسی می شود.  روايی سازه برای بررسی اهميت نشانگر‌های انتخاب شده برای اندازه‌گیری سازه‌ها به کار می‌رود. روايی تشخيصی  نيز در تحقيق حاضر مورد نظر است. این شاخص به اين معنا است که نشانگر‌های هر سازه در نهايت تفکيک مناسبی را به لحاظ اندازه‌گیری نسبت به سازه‌های ديگر مدل فراهم آورند. به عبارت ساده‌تر هر نشانگر فقط سازه خود را اندازه‌گیری کند و ترکيب آن‌ها به‌گونه‌ای باشد که سازه‌ها به خوبی از يکديگر تفکيک شوند. 

 


10-3- روش تجزیه و تحلیل داده‌ها
در این مرحله 4 گام طی می‌شود که در ادامه توضیح داده می‌شود.
1-10-3- بررسی توصیفی، کفایت نمونه گیری و ماتریس همبستگی

 

 

در این گام کارهای زیر انجام می‌شود:
    بررسی و تحلیل توصیفی داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS
    بررسی کفایت نمونه گیری (شاخص KMO): مقدار این شاخص بین 0 تا 1 است و مقدار بالای 0.6 آن مناسب است (مؤمنی، 1386). این شاخص کوچک بودن همبستگی جزئی بین متغیرها را بررسی می‌کند و مشخص می‌کند که آیا واریانس متغیرهای تحقیق تحت تأثیر واریانس مشترک برخی از عوامل پنهانی است یا خیر.
    بررسی مناسب بودن ماتریس همبستگی برای شناسایی ساختار (همانی نبودن ماتریس) توسط آزمون بارتلت: اگر ماتریس همانی باشد، امکان شناسایی عامل‌های جدید وجود نخواهد داشت. اگر معناداری این آزمون کوچک‌تر از 5 درصد باشد، تحلیل عاملی مناسب خواهد بود (مؤمنی، 1386).

 

 

2-10-3- طراحی ساختار تحقیق و مدل یابی معادلات ساختاری
در ان مرحله از نرم افزار آموس برای بررسی مجموعه سؤالات و فرضیات تحقیق، استفاده خواهیم کرد. این فرآیند دارای 6 گام است:
بیان مدل، تخمین مدل، اصلاح مدل، آزمون فرضیه، تفسیر مدل، نوشتن گزارش.