دانلود تحقیق رشته کامپیوتر

بررسی و تشریح نظریه های شناخت اجتماعی از زیر مجموعه های نظریه های یادگیری

 
 
 
 
 
 
 
 
نظریه های شناخت‌گرایی
به طور كلی نظریه‌های یادگیری در سه دسته مهم تداعی‌گرایی،‌ شناخت‌گرایی و شناخت اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در این بخش به تشریح نظریه های شناخت اجتماعی می‌پردازیم.
 
 

نظریه‌های یادگیری اجتماعی

. چگونگی یادگیری اجتماعی

در این مبحث باید توجه داشت كه مفاهیم یادگیری اجتماعی  و نظریه شناخت اجتماعی به یك معنا به كار می‌روند. با آنكه در دانش روان‌شناسی اصطلاح یادگیری اجتماعی برای همگان دارای معنای كاملاً روشنی است و هر كس در نظر نخست به مفهوم و كاربرد آن پی می‌برد، اما برای توضیح بیشتر، یادگیری اجتماعی به آن گونه رفتارهایی گفته می‌شود كه در میان افراد جامعه و محیط دارای جنبه تعاملی باشد. بعضی از این رفتارها ممكن است خوشایند و بعضی دیگر ناخوشایند جلوه كنند. مردم می‌كوشند به فرزندانشان رفتارهایی را بیاموزند كه مورد تایید اكثر افراد جامعه باشند.
 
البته، رفتارهایی كه از لحاظ اجتماعی مورد پذیرش قرار می‌گیرند، نه تنها در هر فرهنگی با هم تفاوت دارند،‌بلكه در هر گروهی در یك فرهنگ معین نیز با هم فرق می‌كنند. چنانكه رفتارهای مرسوم و مورد تایید در هر شهر و منطقه‌ای با شهرها و منطقه‌های دیگر یكسان نیستند. افزون بر اینها رفتارهای قابل قبول اجتماعی با سن و جنس افراد نیز وابسته‌اند. رفتار بزرگسالان با كودكان و جنس مخالف و نیز كودكان با بزرگسالان و همتایان به گونه‌ای چشمگیر با هم اختلاف دارد. به طور كلی باید آموخت كه با هر جنس و دوره‌های سنی چه رفتاری شایسته و مورد پسند جامعه است.
 
نكته اصلی این است كه یادگیری اجتماعی فقط یك رشته رفتارهای جامعه‌پسند را شامل نمی‌شود، بلكه به ما می‌آموزد كه چه رفتارهایی در چه شرایطی قابل قبول نیستند. به سخن دیگر، یادگیری اجتماعی موثر با شمار بسیاری از تعمیمی و تخصیص سر و كار پیدا می‌كند.شاید یكی از مهمترین كارهای خانه و مدرسه در آغاز سن تحصیلی كودكان و سالهای بعد از آن توجه به رشد و پرورش كودكان برای همنوایی و سازگاری با چشمداشتهای اجتماعی باشد. این فرایندها خواستها و ضابطه‌های فرهنگ یك جامعه را متناسب با جنس و سن كودكان همراه با مسئولیت‌هایشان به آنان منتقل می‌سازند.
 
اساس كار در انتقال آموزشهای اجتماعی این است كه كودك چگونه رفتارهای قابل قبول جامعه را می‌تواند بیاموزد؟ روان‌شناسان یادگیری اجتماعی اغلب پاسخ می‌دهند كه به وسیله تقلید یا نسخه‌برداری از رفتار دیگران می‌توان به چنین مهمی توفیق یافت. گاهی یادگیری از راه تقلید را یادگیری مشاهده‌ای نیز نامیده‌اند كه كودكان و نوجوانان به این وسیله پاسخهای جدیدی به دست می‌آورند یا آنكه پاسخهای موجود خود را تغییر می‌دهند. در واقع نظریه‌های یادگیری اجتماعی پایه‌های این گونه رفتارخها یا تغییر رفتارها را بیان می‌كنند.
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
1- زمینه و پیشینه نظریه های یادگیری 3
1-1. شناخت و زمینه‌های یادگیری 3
1-1-1. اهمیت یادگیری 3
1-1-2. ماهیت یادگیری 4
1-1-3. تعریف یادگیری 5
به طور كلی نظریه‌های یادگیری در سه دسته مهم تداعی‌گرایی،‌ شناخت‌گرایی و شناخت اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. 6
4. نظریه‌های یادگیری اجتماعی 7
4-1. چگونگی یادگیری اجتماعی 7
4-2. پیشینه نظریه‌های یادگیری اجتماعی 8
4-3. نظریه یادگیری اجتماعی بندورا 10
4-3-1. چهارچوب ادراكی 10
4-3-2. اهمیت تقلید در یادگیری 13
5. مراجع 17